חינוך גורים – איך לגמול גור מצרכים?

אחת השאלות הכי נפוצות היא כיצד ניתן לגמול גור מצרכים? התשובה מאוד פשוטה, לא ניתן לגמול כלב מצרכים 🙂
ובכל זאת? בטח אפשר לעשות משהו …לא?

אחת השאלות הכי נפוצות היא כיצד ניתן לגמול גור מצרכים? התשובה מאוד פשוטה, לא ניתן לגמול כלב מצרכים 🙂 ובכל זאת? בטח אפשר לעשות משהו …לא?


אז ככה, גור כלבים עד גיל 4-5 חודשים מתקשה מאוד להתאפק בניגוד לכלב בוגר שמסוגל להתאפק מספר רב של שעות. בדיוק כמו תינוק גם הגור לא שולט על סוגריו עד גיל מסויים בו הוא מתחיל להבין ולשלוט. כלב , בדומה מאוד לאדם, לא אוהב לעשות צרכים במקום מחייתו ותמיד יעדיף לעשות צרכים בחוץ. רובם המכריע של הכלבים יגמלו מעשיית צרכים בבית גם מבלי שנעשה דבר (במידה ויוצאים למספיק טיולים) עד גיל חצי שנה לכל המאוחר. ובכל זאת, חצי שנה זה הרבה זמן! איך ניתן לעזור לגור להיגמל לפני? כמה שיטות:

חינוך גורים בעזרת כלוב אילוף

מומלץ לתחום את הגור במקום קטן כמו כלוב אילוף כלוב הטסה גדר גורים וכו’, כאשר התיחום חייב להיעשות באופן חיובי ומתגמל. במקביל נוציא את הכלב לכמה שיותר טיולים כדי לתת לו אפשרות לעשות צרכים בחוץ. כזכור, כלב לא אוהב לעשות צרכים במקום מחייתו ולכן הגור יעשה כמיטב יכולתו להתאפק וישתדל לעשות את צרכיו בחוץ. חשוב להבין, שלגור מאוד קשה להתאפק מעבר ל 3 שעות ולכן, אם לא נוציא אותו הוא יעשה צרכים בתיחום מחוסר ברירה. כאשר הכלב עושה צרכים בחוץ, חשוב מאוד לצ’פר ולעודד אותו. לאחר שעודדנו את הכלב על עשיית צרכים בחוץ והוא הבין שהכי כיף לעשות את צרכיו לידנו, ניתן לכעוס על עשיית צרכים בבית.

נדגיש שחשוב לעודד את הכלב לעשות צרכים בחוץ ורק לאחר מכן לשלב כעס על עשיית צרכים בבית, מפני שאיננו רוצים שהכלב יבין שאסור לו לעשות צרכים לידנו, דבר שעלול לקרות אם נכעס על הכלב לפני שנגרום לו להבין שבחוץ זה טוב ובבית אסור.כמו כן, חשוב מאוד שגם הצ’ופר על עשיית צרכים בחוץ וגם הכעס על עשיית צרכים בבית יגיעו בתיזמון מדוייק כאשר הכלב ממש עושה את צרכיו. במידה ולא תפסנו את הכלב בשעת מעשה הכלב לא יקשר את הכעס או הצ’ופר שלנו לעשיית הצרכים.

חינוך גורים בעזרת פדים

ניתן ללמד את הגור לעשות את הצרכים על פדים, כאשר בהדרגה נזיז אותם לכיוון הדלת והחוצה. איך עושים זאת? מפזרים את הפדים ברחבי הבית ובמקומות בהם אנו רוצים שהגור יעשה את צרכיו ולומדים היכן המקומות המועדפים עליו. בהדרגה מורידים את רוב הפדים ומשאירים רק אחד באותו המקום המועדף. כדאי להניח את הגור על הפד מספר פעמים ביום כדי שיתרגל אליו. אם עשה הגור צרכים במקום אחר ולא על הפד החזירו אותו במהירות למקום הנכון. כאשר הגור עושה את צרכיו על הפד הקפידו לעודד אותו מייד עם בהתחלה ולצ’פר אותו מייד לאחר שסיים. כאשר הגור כבר עושה צרכיו על הפד באופן קבוע, זה הזמן להתחיל לקרב אותו לכיוון הדלת. כל פעם קצת עד שלא נותר לכם אלא להוציא את הפד מחוץ לבית. החיסרון בשיטה זו הוא שהכלב עלול ללמוד שמותר לו לעשות צרכים בבית ולא ינסה להתאפק. כמוכן, הוא עלול להכליל כל מצא רך לפד, דבר שמעמיד במצב לא נעים את השטיח (:

כאשר מדברים על חינוך גורים וכחלק מזה על גמילת גורים מצרכים צריך לזכור שכלב הוא בעל חיים שמאוד אוהב שיגרת חיים קבועה וברגע שנספק לו אחת כזאת, הוא ילמד להתאים את עשיית הצרכים שלו לפי זמני הטיולים. כדי לעזור לגור להיגמל עדיף להאכיל אותו חצי שעה לפני טיול – לאחר חצי שעה גור כבר צריך להתפנות, ולא להאכיל אותו לפני שיוצאים לשעות ארוכות מהבית ובכך להקשות עליו את הגמילה מצרכים. בנוסף, חשוב לדעת שגור כלבים בד"כ צריך לעשות פיפי לאחר משחק או שתיית מים. במידה ושיחקנו עם הגור בבית מאוד יעזור לו להיגמל מצרכים אם נוציא אותו לטיול קצר מייד בתום המשחק.

לסיכום, כל כלב מעדיף להיגמל מצרכים וזה קורה באופן טבעי עד גיל חצי שנה בממוצע ובתנאי שמספקים לכלב לפחות 3 טיולים ביום ובכל זאת יש דרכים לעזור לו שאת מרביתן ציינו כאן.


בהצלחה! 🙂